tisdag 5 januari 2010

Födelsedag

Så har man blivit ett år äldre och lite klokare förhoppningsvis. Födelsedagen gick i lugnets tecken och avslutades med besök av nära och kära. Jag bjöd på salamipaj med vitkålssallad. Efter det serverades knäckig äppelkaka och en ostbricka bestående av olika ostar, kex och nyponmarmelad. Jättegott och trevligt och fina presenter fick jag också. Äppelkakan kan jag varmt rekomendera den är busenkel och blir fantastiskt god då man hyvlar kallt smör på toppen.

Äppelkaka

2 Ägg
2 dl socker
1 tsk bakpulver
2 1/2 dl vetemjöl 50 g smör
äpple, kanel

Blanda ingredienserna och häll i smord form. Peta i äppelbitar kryddade med kanel i kakan. Hyvla över det kalla smöret och in i ugnen, 175 grader i ca 30 min.

2 kommentarer:

  1. Tackar för världens smarrigaste kaka! Ska fan göra den till nästa arbetslagsmöte!

    SvaraRadera
  2. Tackar och bockar, visst är den något extra. Kallt hyvlat smör på toppen, det är hemligheten...

    SvaraRadera